Μητσοτάκης σε Ουκρανό πρωθυπουργό: Η Ελλάδα αντίθετη στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών
Με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντενίς Σμιχάλ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στην Πράγα. Μία συνάντηση που έγινε λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τον πρωθυπουργό να στέλνει σαφές μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Κατά τη συνάντηση του με τον Ουκρανό ομόλογο του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.
Διαβάστε επίσης: Αιγαίο: Σκληρή γλώσσα από Μητσοτάκη για το νέο όραμα του Ερντογάν
Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε εκ νέου ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.
Καμία παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ενώ Υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον Ντενίς Σμιχάλ την ευθυγράμμιση του Κιέβου με τις θέσεις της ΕΕ για την Τουρκία.
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442