Ρωσία: Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τα δημοψηφίσματα
Όπως αναμενόταν, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι των περιοχών Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα επιθυμούν να ενταχθούν στη Ρωσία.
Οι φιλορωσικές αρχές των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως το «ναι» κερδίζει, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά, όπως χαρακτηρίζονται, αποτελέσματα σε «δημοψηφίσματα» προσάρτησης από τη Ρωσία που έχουν καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι αρχές κάθε μιας από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές δήλωσαν πως το «ναι» εξασφαλίζει ανάμεσα στο 97% και το 98% των ψήφων μετά την καταμέτρηση του 20% έως 27% των ψήφων, μετέδωσαν τα πρακτορεία Ria Novosti, Tass και Interfax.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Tass
Более 97% проголосовавших на референдумах на участках на территории РФ высказались за вхождение Донецкой и Луганской народных республик, Запорожской и Херсонской областей в Россию, следует из данных избиркомов:https://t.co/klUjfY2kZ6 pic.twitter.com/J33dAcPmk9
— ТАСС (@tass_agency) September 27, 2022
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»




