Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: «Η κατάσταση στην περιφέρεια Ντονέτσκ είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Ζελένσκι: «Η κατάσταση στην περιφέρεια Ντονέτσκ είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τη δραστηριότητα της Ρωσίας καθώς το Ντονμπάς είναι «ο πρωταρχικός στόχος των κατακτητών» τονίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μήνυμά του ανήμερα της συμπλήρωσης 215 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) χαρακτήρισε απόψε «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στο πεδίο των μαχών στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η οποία αποτελεί «ύψιστη προτεραιότητα» για τον ουκρανικό στρατό καθώς το ίδιο ισχύει για τους ρώσους εισβολείς, όπως είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Εξαιρετικά δύσκολη»

«Η κατάσταση στην περιφέρεια Ντονέτσκ είναι εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ανήμερα της συμπλήρωσης 215 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.

Δείτε ακόμα – Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο ισχυρό όπλο του Πούτιν κατά της ΕΕ

«Κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε την εχθρική δραστηριότητα. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος μας αυτήν τη στιγμή, επειδή το Ντονμπάς είναι ο πρωταρχικός στόχος των κατακτητών», υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το σύνολο του Λουγκάνσκ και προελαύνουν αργά αλλά σταθερά στο Ντονέτσκ – τις δύο περιφέρειες που απαρτίζουν το Ντονμπάς.

Νέες κυρώσεις από Βρετανία

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε η Βρετανία μετά τα δημοψηφίσματα στις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, τα οποία το Λονδίνο χαρακτηρίζει «παράνομα».

Οπως αναφέρει ο Guardian, οι 92 κυρώσεις στοχεύουν αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα «ψευδο-δημοψηφίσματα» στις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες καθώς και άτομα που συνεχίζουν να στηρίζουν τον πόλεμο της Ρωσίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024