Ο Σεπτέμβριος είναι ο αγαπημένος μήνας όσων θέλουν πραγματικά να ξεκουραστούν χωρίς φωνές, δυνατή μουσική και γεμάτες παραλίες!
Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι έχουν ήδη γυρίσει από τις διακοπές και έχουν αρχίσει τη δουλειά, ενώ οι «έξυπνοι» ξέρουν πως τώρα είναι η στιγμή να χαλαρώσουν όπως τους αρμόζει.
Για να το καταφέρουν αυτό ψάχνουν και τα ιδανικά μέρη, αυτά που όχι μόνο υπόσχονται ηρεμία αλλά την προσφέρουν στα αλήθεια.
Ακόμα και στην καρδιά του καλοκαιριού κρατούν ψηλά την σημαία του «ψαγμένου» προορισμού, πόσο μάλλον το Σεπτέμβριο.
Ένα από αυτά τα νησιά είναι η Σκύρος. Γιατί; Θα σας πούμε εμείς γιατί…
Γιατί στην Σκύρο;
Απλωμένη σε λόφο, κάτω από τον επιβλητικό βράχο με το βυζαντινό κάστρο, η όμορφη πόλη της Σκύρου μαγεύει τους επισκέπτες με το ιδιαίτερο χρώμα της.
Η Σκύρος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του Αιγαίου πελάγους και τοποθετείται στο νησιωτικό συγκρότημα των Σποράδων, αν και η απόσταση από αυτές είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με την απόσταση του νησιού από την Εύβοια, από την οποία απέχει περίπου 35 χλμ. ανατολικά (22 ναυτικά μίλια).
Η έκτασή του εκτιμάται περίπου στα 210 τετρ. χλμ., ενώ ο πληθυσμός του είναι περίπου 2.600 κάτοικοι.
Tα περίφημα σκυριανά σπίτια, με τις επίπεδες στέγες και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο, τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, οι αξιόλογες εκκλησίες συνυπάρχουν με τα ενδιαφέροντα μουσεία, τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης, τα εμπορικά καταστήματα και τις παραδοσιακές ταβέρνες.
Όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να κολυμπήσετε: Στα Mαγαζιά, στην παραλία Παπά το Xούμα, στο Ληνό, στην Kαρεφλού και στο Παλαμάρι.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας