Κρεοπώλες: Να μην αφορά μόνο τα σούπερ μάρκετ, η χορήγηση του επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων
Τι ζητούν οι κρεοπώλες από τα αρμόδια υπουργεία.
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) προς τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος των 200 ευρώ για την αγορά τροφίμων, «Food Pass», στα σούπερ μάρκετ.
Στην επιστολή της ομοσπονδίας προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία κοινοποίησε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στη ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνεται ότι εάν το μέτρο εξαργύρωσης του επιδόματος τροφίμων αφορά μόνο στις αλυσίδες τροφίμων τότε, απαξιώνεται ο κλάδος των κρεοπωλών και «εντείνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, εφόσον κατευθύνεται ο καταναλωτή σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες».
- Διαβάστε επίσης: Επισιτιστική κρίση: 9+1 απειλές που την «τροφοδοτούν»
Να διευρυνθεί η λίστα των επαγγελματιών
Οι κρεοπώλες ζητούν να διευθυνθεί η λίστα των επαγγελματιών όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να εξαργυρώσει το εν λόγω βοήθημα.
«Η ένταξη του επαγγελματία κρεοπώλη στην εξαργύρωση του επιδόματος τροφίμων θα βοηθήσει τις πληγείσες επιχειρήσεις μας και θα αποτρέψει το μαρασμό – αφανισμό ενός ζωτικού κλάδου επαγγελματιών για την ελληνική οικονομία» όπως σημειώνεται.
- Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών – Επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία
- Σπέτσες: Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που έριξε λύματα σε δάσος
- Ολυμπιακός: Με Στρεφέτσα η ενδεκάδα κόντρα στον ΟΦΗ (pic)
- Γιατί στις πλούσιες χώρες πολλοί νιώθουν φτωχότεροι, δίχως να είναι;
- Πυρά ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση εξαντλεί τις προοπτικές της χώρας – Η πολιτική αλλαγή είναι επιτακτική
- Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’ 3-1: Η «Μαύρη Θύελλα» νίκησε και παρέμεινε στην κορυφή



