
Ο αγαπημένος Δημήτρης Μπάσης στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο
Ο ταλαντούχος ερμηνευτής θα δώσει μια μεγάλη συναυλία την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.
Μια ακόμα μοναδική συναυλία διοργανώνει το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων.
Ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής, με το πάθος και την αυθεντικότητα στη φωνή του, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ο Δημήτρης Μπάσης συναντά τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανώλη Ανδρουλιδάκη σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα, με τίτλο «Γυμνά Τραγούδια».
Διαβάστε επίσης: Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με 140 συναυλίες και δρώμενα στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Τραγούδια «γυμνά», ντυμένα μοναδικά με τη φωνή του Δημήτρη Μπάση και την κιθάρα του Μανώλη Ανδρουλιδάκη συνθέτουν ένα ακουστικό ρεσιτάλ, που θα ταξιδέψει το κοινό σε όλους τους σταθμούς της μακρόχρονης καλλιτεχνικής του διαδρομής , με ένα υπέροχο πρόγραμμα σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.. «Θάλασσα μικρή», «Αθανασία», «Αητός χωρίς φτερά», «Βραδιάζει», «Γειτονιά των αγγέλων», «Χαμοπούλια» και άλλα πολλά σπουδαία τραγούδια.
Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της ΠΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Κοροβέσης, σχετικά με τη μεγάλη συναυλία:
«Το κοινό του Πύργου και γενικότερα όλος ο κόσμος που θα έρθει από κάθε γωνιά της Ηλείας για την συναυλία, θα έχει την ευκαιρία να ακούσει αγαπημένα τραγούδια, σύγχρονα και κλασσικά, ερμηνευμένα με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του Δημήτρη Μπάση και να εστιάσουν τόσο στην απλότητα, όσο και στην ουσία των στίχων τους.
Για μια ακόμα φορά θέλουμε να χαρίσουμε στον κόσμο μια μουσική βραδιά με έναν αγαπημένο τραγουδιστή και σας καλούμε να είστε όλοι εκεί».
Είκοσι πέντε χρόνια καλλιτεχνικής διαδρομής
H φετινή χρονιά είναι πολύ ξεχωριστή για τον Δημήτρη Μπάση, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του στη δισκογραφία. Έτσι λοιπόν, όλες οι μουσικές βραδιές του φετινού καλοκαιριού θα έχουν γιορτινό χαρακτήρα με τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν, θα μας θυμίσουν στιγμές του παρελθόντος, θα μας ψυχαγωγήσουν και ταυτόχρονα θα ξαναζωντανέψουν σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του και της καλλιτεχνικής του συνάντησης με όλους τους μεγάλους έλληνες συνθέτες.
- «Εξόφθαλμη επιχείρηση χειραγώγησης», βλέπει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις
- Νοσηλευτές: Δραματική υποστελέχωση στην Ελλάδα – «Είναι λίγοι στη βάρδια και εξουθενώνονται»
- Στινγκ: Η Θάτσερ, η τοξική αρρενωπότητα και η κόντρα με τους Police – «Οι άνδρες σήμερα δεν εκτονώνουν τη δύναμη τους»
- Τι είχες «Νέι», τι είχα πάντα: Νέες ενοχλήσεις ο Νεϊμάρ, έντονη ανησυχία στην Εθνική Βραζιλίας ενόψει Μουντιάλ
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 16 μαθήτριες κάηκαν ζωντανές από φωτιά που ξέσπασε σε κοιτώνα σχολείου θηλέων
- «Κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες – Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της», λέει ο Καρπουχτσής της ΕΛΑΣ








