Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εθνικός μας εκπρόσωπος σε διεθνές ερευνητικό κέντρο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εθνικός μας εκπρόσωπος σε διεθνές ερευνητικό κέντρο

Η σύζευξη Ελληνικών Πανεπιστημίων με το παγκοσμίου φήμης ερευνητικό κέντρο Von Karman Institute, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Με σημαντικά αποτελέσματα για την επιστημονική κοινότητα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών  του Πανεπιστημίου Πατρών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του  Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) στην καρδιά της Ευρώπης στο Von Karman Institute for fluiddynamics (VKI) στις Βρυξέλλες.

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη και στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  που υπεγράφη στις 4/2/2021,  η ΠΔΕ αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο της χώρας μας στο παγκοσμίου κύρους ερευνητικό κέντρο VKI.

Στα πλαίσια της συμφωνίας παρέχεται οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Έλληνες μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές, ώστε να εισάγονται στο VKI  με υποτροφία διάρκειας ενός έτους που καλύπτει τα δίδακτρα και παρέχει και μηνιαίο επίδομα οίκησης και σίτισης.

Στις εργασίες συμμετείχε, δια ζώσης, με αντιπροσωπεία ο κ. Ζαΐμης τονίζοντας ότι αυτή η νέα γέφυρα συνεργασίας που «έχτισε»  η Περιφέρεια Δυτικής και το ΠΣΕΚ ανοίγει νέους ορίζοντες με πολλαπλές συνέργειες.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας  στο Von Karman Institute, ο οποίος ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης και των μηχανών εσωτερικής καύσης, αποτελεί ένα νέο δρόμο συνεργασίας  με ερευνητικά προγράμματα , με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και με  φορείς υψηλής τεχνογνωσίας ενώ απώτερος στόχος είναι η σύζευξη  πανεπιστημίων και ινστιτούτων με το VKI.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕΚ, Κοσμήτορας ΣΘΕΤ, ΕΑΠ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή ανέφερε:  «Από την επίσκεψη αναδείχθηκε το πόσο θετική ήταν για την ΠΔΕ η συνεργασία με το διεθνές Ινστιτούτο στην κατεύθυνση συμμετοχής φοιτητών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών στο εν λόγω ίδρυμα εκ μέρους της Ελλάδος.  Η ΠΔΕ  και ο κ. Ζαΐμης στάθηκαν  αρωγοί  σ’ αυτή τη συνεργασία σε εθνικό επίπεδο, διαφορετικά θα σταματούσε η ανταλλαγή φοιτητών και μεταπτυχιακών, που είναι σημαντική».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Von Karman Institute έγινε η τελετή απονομής των πτυχίων στους απόφοιτους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και τέσσερις Έλληνες.

Στην αποστολή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  συμμετείχαν, επίσης, ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος , Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝ.ΒΙ.Σ), του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» , ο ΔρΚοσμάς Αλεξόπουλος, από το Εργαστήριο Συστηµάτων Παραγωγής και Αυτοµατισµο του Τµήµατος   Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο καθηγητής Δημήτριος Μούρτζης ,Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024