Σομαλία: 800.000 ξεριζωμένοι εξαιτίας της ξηρασίας
Η Σομαλία και άλλα κράτη στο Κέρας της Αφρικής πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών
Η συνεχιζόμενη ξηρασία στη Σομαλία ανάγκασε 805.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως τα τέλη του Μαΐου, προειδοποίησε οργάνωση του ΟΗΕ.
Μόνο τον Μάιο, καταγράφηκαν πάνω από 33.000 πρόσφυγες εξαιτίας της ξηρασίας, αριθμός αυξημένος κατά 28% σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών στη Σομαλία χθες Κυριακή.
Οι εκτοπισμοί Σομαλών εξαιτίας της ξηρασίας άρχισαν τον Ιανουάριο του 2021.
Κίνδυνος για εκδήλωση λιμού
Η Σομαλία και άλλα κράτη στο Κέρας της Αφρικής πλήττονται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών, καθώς οι κατακρημνίσεις ήταν ασθενικές σε τέσσερις συναπτές περιόδους βροχής.
Οργανώσεις αρωγής προειδοποιούν επί μήνες εναντίον του κινδύνου να εκδηλωθεί λιμός. Τουλάχιστον 6 εκατομμύρια από τους συνολικά 16 εκατ. κατοίκους της χώρας διατρέχουν κίνδυνο να λιμοκτονήσουν, σύμφωνα με κυβερνητικά δεδομένα.
Η Σομαλία είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπη με κύματα βίας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ. Η Σεμπάμπ, που ελέγχει αχανείς περιοχές στο νότιο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας, επιτίθεται συχνά εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων.
Πηγή: ΑΠΕ
- Άφαντη παραμένει η 16χρονη Λόρα έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της – Πού κινούνται οι έρευνες
- Κορόνα: «Παλεύουμε με τον Μπενίτεθ να κάνουμε έναν καλύτερο Παναθηναϊκό – Στόχος το Κύπελλο και το Champions League»
- Oι Green Day καλούν τους πράκτορες της ICE να παραιτηθούν «απ’ αυτή τη γ@μ@@@νη δουλειά» – Οι μπηχτές για τα αρχεία Έπσταϊν
- Mεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα λέει ο διευθυντής του Ογκολογικού του Αγίου Σάββα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (8/2): Πού θα δείτε τα ντέρμπι της Super League και τα ματς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού στο μπασκετ
- Η γάτα χασμουριέται – Είναι ένδειξη μόνο ότι νυστάζει ή δείχνει και κάτι άλλο;




