
Πήγε να πουλήσει έπιπλα, αλλά… του έκλεψαν 4.000 ευρώ – Το κόλπο των δραστών
Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.
O επιτήδειος προσποιούμενος ενδιαφερόμενο αγοραστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη που είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης επίπλων σε ιστοσελίδα και με το πρόσχημα της κατάθεσης χρημάτων για την αγορά τους.
Μπόρεσε και απέσπασε από το θύμα του τον αριθμό και τους κωδικούς της τραπεζικής του κάρτας και απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό.
Στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης αφαίρεσε από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου, ενώ με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκε να του αφαιρέσει ακόμη 10.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό σε άλλη τράπεζα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την παράνομη πράξη του, διότι η συναλλαγή μπλοκαρίστηκε από την Τράπεζα.
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας
- ΗΠΑ: Η Βουλή εγκρίνει κείμενο που διατάσσει να τερματιστεί ο πόλεμος κατά του Ιράν
- Ουκρανία: Ανοίγει ο δρόμος για την επανέναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ
- Μυτιλήνη: Απέπλευσε το «Νήσος Ρόδος» μετά την απεμπλοκή του κάβου – Είχε τραυματιστεί καβοδέτης
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Πιο καυτό καλοκαίρι


