
Ελεονώρα Μελέτη: Μοιράζεται την προσωπική της εμπειρία από τις Πανελλαδικές – Το μήνυμα που στέλνει στους υποψήφιους
Δείτε την μακροσκελή ανάρτηση της παρουσιάστριας
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 και η αγωνία των μαθητών κορυφώνεται.
H Ελεονώρα Μελέτη, που πολύ συχνά επικοινωνεί με τους διαδικτυακούς της φίλους, θέλησε αυτή τη φορά να μοιραστεί τις σκέψεις και τις εμπειρίες τη από τα σχολικά της χρόνια και να στείλει το δικό της μήνυμα στους υποψήφιους.
Έγραψε συγκεκριμένα στα social media:
«1996. Παραμονή πανελλαδικών εξετάσεων. Ακούω discman, πιθανότατα Eros Ramazzotti. Με αφορμή τις Πανελλαδικές θέλω να σας πω μια ιστορία. Τότε κανείς δεν ήξερε ότι θα δώσω εξετάσεις. Θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάω εξωτερικό. Δεν το είχα μοιραστεί με κανέναν. Kαθηγητές, συμμαθητές, φίλους.
Ο λόγος; Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή και ότι θα αποτύχω. Αυτό με είχε κάνει να πιστέψω το πιο παρωχημένο σύστημα της τότε παιδείας που επιβράβευε την ικανότητα στη «παπαγαλία» και αναδείκνυε ως καλούς μαθητές όσους είχαν 20αρια. Ήμουν μια σχεδόν κακή μαθήτρια Με μαθηματικά, φυσική, χημεία, άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική και χημεία πολύ κάτω από τη βάση. Από 6 έως 8. (Άριστα το 20).
Έγραφα καλά όμως και ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες αλλά οι βαθμοί μου με χαρακτήριζαν ως «κακή μαθήτρια που ποτέ δεν θα περάσει». Προετοιμάστηκα κρυφά για τις πανελλαδικές 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. «Έδωσε και απέτυχε». Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους και πίεσης».
Η ανάρτησή της
- Πυροτέχνημα Λαζαρίδη μετά τον σάλο για το «πτυχίο» και τον διορισμό – «Ζητά τον έντοκο καταλογισμό των καταβληθέντων ποσών»
- Δήμοι ένωσαν δυνάμεις για την αποκατάσταση της γέφυρας Δενδροποτάμου
- Θανάσης Πάτρας: «Ήταν το πιο μαύρο Πάσχα που πέρασα» – Η κακοήθεια της συζύγου του
- Ηνίοχος Δελφών: Παλμός ζωντανού πλάσματος
- Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Όσκαρ Καρντόζο
- Λέσβο: Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι που διανύουν την τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων – «Δεν μας ακούει κανείς»

