Moonage Dream: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του David Bowie
Το «Moonage Daydream» περιγράφεται ως «μια βιωματική κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους που εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Bowie».
Πρεμιέρα στο 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών έκανε το βράδυ της Δευτέρας (23/5) το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Moonage Daydream», το οποίο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς παγκοσμίως, τον David Bowie.
Την ταινία, η οποία γυριζόταν επί πέντε χρόνια, σκηνοθέτησε ο Μπρετ Μόργκεν, δημιουργός των ντοκιμαντέρ «The Kid Stays in the Picture» και «Kurt Cobain: Montage of Heck».
Το «Moonage Daydream» περιγράφεται ως «μια βιωματική κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους που εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Bowie».
Παρουσιάζει την ιστορία του αείμνηστου θρύλου της ροκ «μέσα από υπέροχα, καλειδοσκοπικά, στιγμιότυπα που δεν έχουν προβληθεί ξανά, συναυλίες και μουσική», όπως τονίζεται στην περίληψη της ταινίας «με γνώμονα την αφήγηση του Bowie…».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ταινία που εγκρίθηκε επίσημα από το ίδρυμα David Bowie.
Θα εξερευνά επίσης το έργο του πέρα από τη σφαίρα της μουσικής, στο θέατρο, την υποκριτική, τον χορό, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, το κολάζ βίντεο και ήχου και στη συγγραφή σεναρίων.
Ο τίτλος «Moonage Daydream» προέρχεται από το τραγούδι του άλμπουμ του Ντέιβιντ Μπόουι του 1972 «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars».
Η Neon θα κυκλοφορήσει την ταινία στους κινηματογράφους στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων προβολών IMAX σε επιλεγμένες αγορές και η Universal θα την κυκλοφορήσει διεθνώς.
Δείτε το τρέιλερ
MOONAGE DAYDREAM
An immersive cinematic experience from Brett Morgen
40 remastered songs
Never before seen footage
Experience It In IMAX September pic.twitter.com/yo8BALwbs5— IMAX (@IMAX) May 23, 2022
- Μαξίμου: Επιτέθηκε στον Καραμανλή για το αγροτικό, αναδίπλωση όμως μετά τις υποκλοπές – Εικόνα πολιτικής απομόνωσης για Μητσοτάκη
- Σταθερή η UEFA: Καμία υποχώρηση στους κανόνες για τη πολυϊδιοκτησία συλλόγων
- «Βυθισμένες σκηνές», η κακοκαιρία Byron πνίγει τη Γάζα – Νεκρός 21χρονος που ήταν υπό ισραηλινή κράτηση
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 20-4: Μια ακόμη άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους»
- TCL Winter Wonderland: Όταν η μαγεία των Χριστουγέννων συνάντησε το Ολυμπιακό Πνεύμα στο Μιλάνο
- Η Μπαλάντα της Σεξουαλικής Εξάρτησης: Η ωμή, τρυφερή ματιά της Ναν Γκόλντιν ξαναζωντανεύει στο Λονδίνο






