Μαρούσι: Την Κυριακή 15 Μαΐου η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων
Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου την γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων που περιλαμβάνει παράλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως κατασκευές σπιτιών για τα αδέσποτα, ενημέρωση για τις υιοθεσίες και τη φροντίδα τους.
Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί κάθε φιλόζωο της πόλης και όχι μόνο να επισκεφτεί το Μαρούσι και να συμμετάσχει στη γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος δίνει μεγάλη σημασία σε αυτές τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης διότι σε κάθε καλοκαιρινή περίοδο πληθαίνουν όχι μόνο στο Μαρούσι αλλά και σε εκατοντάδες άλλες περιοχές οι μαζικές εγκαταλείψεις ζώων συντροφιάς.
Το φαινόμενο ειδικά στα βόρεια προάστια είναι αρκετά σύνηθες και κάθε χρόνο πληθαίνουν οι περιπτώσεις αυτές. Να θυμίσουμε πως οι Δήμοι έχουν την ευθύνη να φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, να τα στειρώνουν και να τα κρατούν μακριά από σχολεία και άλλους χώρους. Η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε πολλούς δήμους της χώρας αναφορικά με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι εμφανής αλλά χρειάζονται πόροι και προσωπικό για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε πως ο στόχος έχει επιτευχθεί.
Στο Μαρούσι για την γιορτή της υιοθεσίας το κάλεσμα έγινε προσωπικά από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την προστασία των αδέσποτων Γιώργο Ιωαννίδη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Γαρδέλη την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, 11:00-14:00.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
- Υιοθεσίες
- Δωρεάν διανομή ξηράς τροφής
- Κατασκευές σπιτιών για αδέσποτα ζωάκια
- Face painting
- Μασκότ – μπαλόνια – μουσική
- Ζωγραφική για παιδάκια
- Κλήρωση Δώρων
- Εκπαιδευτικό Show
- Ενημέρωση για τις υιοθεσίες και τη φροντίδα αδέσποτων ζώων
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης






