Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Μαζικές υιοθεσίες αδέσποτων ζώων

Ιωάννινα: Μαζικές υιοθεσίες αδέσποτων ζώων

Στα Ιωάννινα πολίτες και Δήμος έκαναν πράξη την υιοθεσία και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αποδεικνύοντας πως σε αυτό το μέρος της Ελλάδας η ευαισθησία περισσεύει.

Στα Ιωάννινα 516 πλήρως διαχειρισμένα αδέσποτα βρήκαν φροντίδα και στέγη για να συνεχίσουν την ζωή τους. Ο Δήμος τα εντόπισε και έκανε ότι έπρεπε ώστε να τα σώσει και παράλληλα να τα παραδώσει προς υιοθεσία. Οι πολίτες από την δική τους πλευρά απέδειξαν πως είναι άνθρωποι με συνείδηση και ευαισθησία και τα υιοθέτησαν.

Ο Δήμος Ιωαννιτών τηρώντας την σχετική νομοθεσία για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων συνέχισε το πρόγραμμα στειρώσεων που τον μήνα Απρίλιο ανήλθαν στις 41 ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό του τελευταίου τετραμήνου στις 117.

Όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, η προσπάθεια του Δήμου για την ομαλή συνύπαρξη των αδέσποτων ζώων με τους πολίτες είναι διαρκής και σε συνεργασία με τους φιλόζωους και τα φιλοζωικά σωματεία ενισχύεται ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους τετράποδους φίλους μας.

Παράλληλα επιδιώκεται η καλλιέργεια συνείδησης στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς για να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων,  ενώ ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται στην προώθηση των υιοθεσιών και όπως επισημαίνει ο κ. Τσόλης στον τομέα αυτό  ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται μεταξύ των πρώτων Δήμων στην Ελλάδα αφού την περσινή χρονιά υιοθετήθηκαν από το κυνοκομείο του Δήμου 516 πλήρως διαχειρισμένα αδέσποτα, ενώ από τον Ιανουάριο μέχρι στις 18/4/2022 οι υιοθεσίες ανήλθαν στις 216.

«Φυσικά, καταλήγει ο κ. Τσόλης , το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων , συνεχίζει το πρόγραμμα της περισυλλογής και μετά τον ιατρικό έλεγχο προχωρούν στον εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την στείρωση και την ηλεκτρονική σήμανση με microchip που δεν είναι επιβλαβή και δεν ενοχλούν τα ζώα …»

Στα Ιωάννινα πλέον υπάρχει ακόμη μια καλή διδακτική ιστορία που αξίζει να λέγεται.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024