Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Βρετανία στέλνει εμπειρογνώμονες για εγκλήματα πολέμου
Η πρώτη ομάδα αναμένεται να φθάσει στην Πολωνία στις αρχές Μαΐου.
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την Ουκρανία στη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων και στην δίωξη εγκλημάτων πολέμου, με μια ομάδα να αναμένεται να φθάσει στην Πολωνία στις αρχές Μαΐου.
Η Ουκρανία λέει ότι ερευνά περίπου 7.500 πιθανά εγκλήματα πολέμου και τουλάχιστον 500 υπόπτους έπειτα από την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.
«Η Ρωσία έχει φέρει την βαρβαρότητα στην Ουκρανία και έχει διαπράξει άθλιες ωμότητες, ανάμεσά τους και εις βάρος γυναικών. Η βρετανική τεχνογνωσία θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και στο να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του το καθεστώς του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.
Η ανακοίνωση για την αποστολή εμπειρογνωμώνων συμπίπτει με την επίσκεψη της υπουργού στη Χάγη για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), δικαστή Πιοτρ Χοφμάνσκι, και με τον ολλανδό ομόλογό της Γούπκε Χέκστρα.
«Η ομάδα ειδικών θα βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση στην διαδικασία συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων και δίωξης εγκλημάτων πολέμου και θα περιλαμβάνει ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής βίας που συνδέονται με πολέμους», αναφέρει ανακοίνωση του Φόρεϊν Οφις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
- «Έκλεψε» η Black Friday λεφτά από τα Χριστούγεννα; – Τι έδειξε το ταμείο
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ
- Πώς δρούσε η συμμορία των ληστών στο Βύρωνα – Βίντεο ντοκουμέντα από τις επιθέσεις
- LIVE: Τότεναμ – Μπρέντφορντ




