Για τα περιστατικά φυγής νεαρών παιδιών από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» υπογράμμισε ότι είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα παιδιά να μπλέκουν σε συμμορίες από μεγαλύτερους που θέλουν να τους «μπλέξουν» σε επικίνδυνα κυκλώματα ή να ικανοποιήσουν προσωπικές ορέξεις.

«Τα παιδιά είναι σαν αφιονισμένα, είναι εξαρτημένα. Είδαμε ότι και η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε από το Περιστέρι, δεν ήθελε να πει τίποτα» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, και πρόσθεσε πως τα παιδιά «δένονται» με τους δράστες και απομακρύνονται από τους γονείς και τις οικογένειές τους. «Εκμεταλλεύονται την αθωότητα των παιδιών και τα καταστρέφουν» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος οι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν τα σημάδια που θα «δείξουν» την αρχή των δύσκολων καταστάσεων που θα βρεθούν τα παιδιά, κυρίως στην ηλικία των 14-15 ετών.

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του» σημείωσε και πρόσθεσε ότι συνήθως πέφτουν θύματα κορίτσια, κυρίως ελληνικής καταγωγής στην εφηβεία.