
Ακρίβεια: «Να υπάρξει πραγματική εγρήγορση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λέει ο Πέτσας
Για περαιτέρω παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια κυρίως στην ενέργεια μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
«Νέες γενναίες παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, εντός της εβδομάδας, με αιχμή την ανακούφιση των νοικοκυριών από το υψηλό ενεργειακό κόστος, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Όπως ανέφερε, η πιο σημαντική από αυτές σχετίζεται με την ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών για να μπορέσουν να αντισταθμίσουν τους αυξημένους λογαριασμούς τους. «Θα προχωρήσουμε, επίσης, και σε άλλες γενναίες παρεμβάσεις σε μία σειρά από θέματα, τα οποία θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη προκειμένου να ανακοινωθούν», πρoσέθεσε.
Στόχος να υπάρξει συνολική αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σημείωσε ακόμα ότι ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης, είναι «να υπάρξει πραγματική εγρήγορση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ώστε να ενεργοποιηθούν ο μηχανισμός ελέγχων αποτροπής τής κερδοσκοπίας και το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.
«Εάν αυτό γίνει, θα έχουμε μία αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές, την οποία μάλιστα είδαμε να συμβαίνει την προηγούμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο OPEN.
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, η Χεζμπολά κάνει λόγο για συγκρούσεις
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια της χώρας – Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς




