Euroferry Olympia: Μπαίνουν στο καμένο πλοίο σήμερα οι πυροσβέστες για να βρουν τους 6 αγνοούμενους
Εξειδικευμένο συνεργείο με την βοήθεια μηχανημάτων θα επιχειρήσει να ανοίξει τον καταπέλτη και να μπουν μέσα οι διασώστες, κυρίως στο δεύτερο κατάστρωμα, εκεί όπου θεωρούν πως εγκλωβίστηκαν οι 6 εναπομείναντες αγνοούμενοι.
Νέα μεγάλη επιχείρηση θα στηθεί σήμερα Παρασκευή, στο πλατυγιάλι Αστακού, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το καμένο πλοίο Euroferry Olympia.
Σύμφωνα με το tempo24.news, από νωρίς το πρωί, από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανοίξουν τον καταπέλτη του μοιραίου πλοίου και να μπορέσουν να βγάλουν από τα καταστρώματα τους 6 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι, όταν ξέσπασε η φωτιά.
Σήμερα συμπληρώνονται 8 ημέρες από την ώρα που στο Euroferry Olympia εκδηλώθηκε πυρκαγιά ανοικτά της Κέρκυρας και οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σημεία του πλοίου που δεν είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα, λόγω του πυκνού καπνού και των τοξικών αερίων που είχε δημιουργήσει η πυρκαγιά.
Η επιχείρηση
Σήμερα το πρωί εξειδικευμένο συνεργείο με την βοήθεια μηχανημάτων θα επιχειρήσει να ανοίξει τον καταπέλτη και να μπουν μέσα οι διασώστες, κυρίως στο δεύτερο κατάστρωμα, εκεί όπου θεωρούν πως εγκλωβίστηκαν οι 6 εναπομείναντες αγνοούμενοι.
Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες δεν επιχειρήθηκε το άνοιγμα της μπουκαπόρτας, γιατί υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να εισέλθουν απότομα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και να προκληθεί έκρηξη.
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
- Σε αυτή την ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση




