Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε την Πέμπτη τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια ουκρανική κυβέρνηση «σε εξορία», προσθέτοντας ότι δήλωσε προσωπικά στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ο ίδιος και το υπουργικό συμβούλιο του μπορεί να χρειαστεί να βρουν ένα «ασφαλές μέρος» για να καταφύγουν εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς από τον βουλευτή των Συντηρητικών Τζούλιαν Λιούις αν η Βρετανία θα υποστηρίξει και θα προσφέρει καταφύγιο στην ουκρανική κυβέρνηση σε περίπτωση που βρεθεί σε εξορία, ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι θα το κάνει.

«Φυσικά και θα παράσχουμε όλη την υποστήριξη που μπορούμε – υλικοτεχνική ή άλλη – όπως έκανε πάντα η Βρετανία στις κυβερνήσεις που βρίσκονται σε εξορία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το RT.

Θα στηρίξουμε την Ουκρανία

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη σαρωτικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, στοχεύοντας τόσο σε φυσικά πρόσωπα όσο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε αυτό που είχε προαναγγείλει ότι θα αποσκοπούσε στο να «ακρωτηριάσει» τη ρωσική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στηρίξει την Ουκρανία «οικονομικά, διπλωματικά, πολιτικά και ναι, και στρατιωτικά».