Μακρόν: Ρωσία και Ουκρανία δεσμεύονται να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ λέει ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμανουέλ Μακρόν τοποθετήθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε με τους ηγέτες των δύο χωρών.
Σε μια τοποθέτηση που δίνει ελπίδες ότι δεν θα κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ότι οι ηγέτες τόσο της Ρωσίας όσο και της Ουκρανίας έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν τις συμφωνίες του Μινσκ.
«Έχουμε τώρα τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις διαπραγματεύσεις», είπε ο Μακρόν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες των δύο στο Κίεβο.
Τι ορίζουν οι συμφωνίες του Μινσκ
Οι συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν το 2014 και το 2015 από τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ως απάντηση στη ρωσική προσάρτηση της Κριμαίας.
Οι συμφωνίες αυτές θέτουν ως στόχο τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.
Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, αλλά διαψεύδει όλα τα σχέδια εισβολής στην Ουκρανία.
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα





