
ΓΣΕΕ: Παράνομη απασχόληση εργαζομένων παρά την αργία – Ζητά άμεση και σαφή λήψη μέτρων
Να ληφθούν άμεσα μέτρα και να υπάρχει σαφή ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτων αναγκών ζητά η ΓΣΕΕ
Η ΓΣΕΕ ζητά από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες των πληττόμενων περιοχών την άμεση λήψη μέτρων για τη σαφή ρύθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ:
«έχει γίνει αποδέκτης σοβαρότατων καταγγελιών για παράνομη απασχόληση εργαζομένων παρά την απαγόρευση κατά τις ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας, όπως και σήμερα 27.1.2022 για παράνομη απασχόληση διανομέων/ταχυμεταφορέων με δίκυκλο.
Η Συνομοσπονδία τονίζει την ανάγκη αποσαφήνισης του περιεχομένου των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση απασχόλησης και τις εξαιρέσεις της που σχετίζονται μόνο με την αντιμετώπιση των συνεπειών της σφοδρής κακοκαιρίας και ζητά:
Τα αιτήματα
1. Από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την προώθηση νομοθετικών διατάξεων α) για την προσθήκη στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας των ημερών που υποχρεωτικά εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ώστε να μην χάνεται το εργατικό ημερομίσθιο, αλλά και να προσαυξάνεται σε περίπτωση επιτρεπόμενης εργασίας και β) για την αναγνώριση δικαιώματος άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους γονείς σε περίπτωση αναστολής, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, των εκπαιδευτικών μονάδων που φοιτούν τα παιδιά τους.
2. Από την πλευρά των Περιφερειαρχών των πληττόμενων περιοχών, με τη συμβολή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, την έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο Αποφάσεων για την κήρυξη των ημερών αυτών ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ως υποχρεωτικών αργιών για τους εργαζόμενους των περιοχών αυτών».
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»
