Ιταλία – Σοκ από τις αυξήσεις που έρχονται σε ηλεκτρικό και φυσικό αέριο
Κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της χώρας, το 2022 θα αναγκαστεί να ξοδέψει 994 ευρώ περισσότερα απ΄ότι την φετινή χρονιά.
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, το πρώτο τρίμηνο του 2022 οι αυξήσεις του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία θα αγγίξουν, αντίστοιχα, το 41,8% και 55%. Η κυβέρνηση Ντράγκι προσπάθησε να περιορίσει τις ανατιμήσεις, διαθέτοντας 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επιβάρυνση 1.000 ευρώ
Χωρίς την κρατική αυτή παρέμβαση, η αύξηση του φυσικού αερίου θα έφτανε το 59,2% και του ηλεκτρικού ρεύματος το 65%. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό της χώρας, το 2022 θα αναγκαστεί να ξοδέψει 994 ευρώ περισσότερα απ΄ότι την φετινή χρονιά.
Τι θα κάνει ο Ντράγκι
Προς το παρόν, ως επιπλέον διευκόλυνση, προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής των οφειλόμενων ποσών σε δέκα μηνιαίες δόσεις. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, όμως, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς, τόνισε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να εγκρίνει και νέα οικονομική στήριξη, για τους άνεργους πολίτες και να νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα.
- H Meta δεν μπαίνει στον κόπο να μπλοκάρει τις διαφημίσεις απατεώνων
- Αλγόριθμοι, παραπληροφόρηση και Fake News: Μπορεί η ΕΕ προσπαθεί να κρατήσει την αλήθεια ζωντανή
- Χωρίς οπαδούς της η ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό – «Στοπ» από την Αστυνομία
- ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ευλογιά, ο αφθώδης πυρετός θα «ξεπαστρέψει» οριστικά και αμετάκλητα την κτηνοτροφία;
- Στο εδώλιο και πάλι ο πατέρας Αντώνιος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου – Διεκόπη η δίκη
- Κλείνει δημοτικό θέατρο και αναστέλλονται όλες οι παραστάσεις








