
Αίτημα για παράταση της προφυλάκισης του 49χρονου ελαιοχρωματιστή που έκλεψε τον Πικάσο
Τα δύο από τα τρία κλαπέντα έργα που βρέθηκαν, όπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με βάση σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν επιστρέψει στην Εθνική Πινακοθήκη, που διορίστηκε μεσεγγυούχος
Tην παράταση της προσωρινής κράτησης για τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη ζητά προς το δικαστικό συμβούλιο ο 6ος τακτικός ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης.
Παράλληλα, μετά από σχετικό αίτημα του δικαστικού λειτουργού, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στον ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα πραγμάτων καλλιτεχνικής αξίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένη σε κοινή θέα σε δημόσιο οίκημα άνω των 120.000 ευρώ σε βάρος ΝΠΔΔ.
Τα δύο από τα τρία κλαπέντα έργα που βρέθηκαν, όπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με βάση σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν επιστρέψει στην Εθνική Πινακοθήκη, που διορίστηκε μεσεγγυούχος.
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις Κάουνας
- Classic Rock: Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στο Woodstock – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Τα είπαν για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ Σαββίδης και Λουτσέσκου
- Standard & Poor’s: Στο 1,7% κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης της Ελλάδας
- Η Φαίη Σκορδά για τον σύντροφό της – «Έγινε ντόρος χθες, αλλά και πέρυσι μαζί ήμασταν εκεί»
- Ακρίβεια: Ανεβαίνουν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη – Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων το καλοκαίρι



