Η τέχνη αποτελεί σίγουρα διέξοδο της ψυχής, πολλές φορές όμως μπορεί και να «ξελασπώσει» από χρέη.

Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι στη Γαλλία οι πολίτες μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο, προσφέροντας έργα τέχνης και ποικίλα συλλεκτικά αντικείμενα εθνικής σημασίας.

Έτσι και η κόρη του Πικάσο, η 86χρονη Μάγια Ρουίζ-Πικάσο, κατά τη διάρκεια τελετής στο Παρίσι, δώρισε 9 έργα του πατέρα της, έξι πίνακες , δύο γλυπτά και ένα σκίτσο, προκειμένου να διευθετήσει χρέη της απέναντι στη γαλλική κυβέρνηση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, τόνισε ότι «τα έργα αυτά θα ενισχύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας».

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Λε Μερ παρουσίασε έργα της δοθείσας συλλογής και μεταξύ άλλων, έναν πίνακα του 1938 με τίτλο “Child with a Lollipop Sitting Under a Chair”, ο οποίος απεικονίζει την ίδια την κόρη του Πικάσο, Μάγια κι ένα πορτραίτο του πατέρα του Πικάσο ’’Don Jose Ruiz’’ του 1895 .

Η υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας δεν αποκάλυψε τη συνολική αξία της συλλογής, τόνισε όμως ότι τα έργα θα εκτεθούν στο Μουσείο Πικάσο του Παρισιού την άνοιξη του 2022 .

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr