Γερμανία – Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια έναν άνδρα που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος καρναβαλιστών
Ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 31 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει.
Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν άνδρα σε ισόβια κάθειρξη επειδή έπεσε με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων που γιόρταζαν την κορύφωση του γερμανικού καρναβαλιού πέρυσι στη δυτική γερμανική πόλη Φόλκμαρσεν τραυματίζοντας πολλούς, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα tagesschau.de.
Ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 31 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει.
Στη Γερμανία η ισόβια κάθειρξη είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή.
Το δικαστήριο στην πόλη Κάσελ έκρινε ότι το αδίκημα που διέπραξε ήταν πολύ σοβαρό, που σημαίνει ότι η ποινή του δεν θα αναθεωρηθεί αυτόματα για να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά 15 χρόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το δικαστήριο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.
Η Δευτέρα των Ρόδων (Καθαρά Δευτέρα) είναι η ημέρα κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη Γερμανία και θεσμός στις καθολικές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Ρηνανία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταμφιέζονται, καταναλώνουν αλκοόλ και παρελαύνουν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τα στολισμένα άρματα που συχνά σατιρίζουν δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς.
Τα μέτρα ασφαλείας στις δημόσιες εκδηλώσεις στη Γερμανία έχουν αυστηροποιηθεί από τότε που ένας Τυνήσιος με διασυνδέσεις με ένοπλους ισλαμιστές έριξε το φορτηγό του πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016 σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.
Ο δράστης αρχικά διέφυγε και αργότερα έπεσε νεκρός από σφαίρες ιταλών αστυνομικών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»
- Η Μπανταλόνα αντίπαλος της ΑΕΚ στα προημιτελικά του BCL
- Σύστημα υδροφώνων θα προειδοποιεί τα πλοία για φυσητήρες στην Ελληνική Τάφρο
- Καταλύτης Μπάρον: Ο Τραμπ της Gen Z ενηλικιώθηκε – Αμύθητη περιουσία, crypto, στρατηγός και μαμάκιας;
- Λαμία: 49χρονος βρέθηκε νεκρός σε παρκάκι της πόλης
- Dpa: Για πρώτη φορά 24ωρη απεργία στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

