Δανία – Βλέπουν την Ομικρον να κυριαρχεί στην Κοπεγχάγη μέσα στην εβδομάδα
Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι θεαματική, μόλις δύο εβδομάδες αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Δανία, στις 28 Νοεμβρίου.
Η Δανία ξεπέρασε σήμερα, για πρώτη φορά, τα 1.000 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μέσα σε μία ημέρα και οι αρχές εκτιμούν ότι το στέλεχος αυτό θα επικρατήσει στην Κοπεγχάγη εντός της εβδομάδας.
4.535 κρούσματα της Ομικρον
Η χώρα, που βρίσκεται στην πρωτοπορία όσον αφορά τον αριθμό τεστ αλλά και την αλληλούχιση του γονιδιώματος για τον εντοπισμό των παραλλαγών, κατέγραψε συνολικά 4.535 κρούσματα της Όμικρον, εκ των οποίων τα 1.098 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον απολογισμό της Υπηρεσίας Ελέγχου Μολυσματικών Ασθενειών (SSI).
Θεαματική εξάπλωση
Η εξάπλωση της νέας παραλλαγής είναι θεαματική, μόλις δύο εβδομάδες αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Δανία, στις 28 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Τα περισσότερα (περίπου 2.700) εντοπίστηκαν στην Κοπεγχάγη και τα περίχωρά της.
Η SSI προειδοποίησε την Δευτέρα ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον θα αντικαταστήσει τη Δέλτα και θα γίνει η κυρίαρχη στη χώρα.
- Όταν το ποδόσφαιρο βγαίνει από την αυλή
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]
- Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η προοδευτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα»
- Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στη Θεσσαλονίκη – Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου οδηγού δικύκλου
- Greek PM Reviews Week, Highlights Reforms and Migration Policy
- Σεντ Τρούιντεν: Big in Japan





