Μαγιορκίνης – Είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η «Όμικρον» έναντι της «Δέλτα» και στην Ελλάδα
Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την πορεία της πανδημίας.
Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε τον λόγο μετά την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κοροναϊού.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι ασθενείς που καταλήγουν από τον κοροναϊό μειώθηκαν κατά 2% σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα, ο καθηγητής σημείωσε ότι στην Ελλάδα το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών στα νοσοκομεία είναι στο 1,3%.
Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι self test θα δοθούν σε όλους και θα πρέπει να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα για να περιοριστεί η διάδοση του κοροναϊού.
Για την παραλλαγή Όμικρον
Αυξάνεται η πιθανότητα επικράτησης της «Όμικρον» έναντι της «Δέλτα» παγκοσμίως, είπε ο καθηγητής και είναι θέμα χρόνου αυτό να συμβεί και στην Ελλάδα. Δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη νοσηρότητα της «Όμικρον» σε σχέση με τη «Δέλτα», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Χρειάζεται να περιμένουμε τι θα γίνει στη Νότια Αφρική (όπου υπάρχει «έκρηξη» των διαγνώσεων και αύξηση των νοσηλειών) σε σχέση με τη νοσηρότητα, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα «κινηθεί» το νέο παραλλαγμένο στέλεχος σε χώρες με καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.
Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση
- Έσωσε ηλικιωμένο που έπεσε στο κανάλι του Μόρνου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φυλής
- Παρατηρήσεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ για το Σχέδια Αστικής Ανθεκτικότητας
- H Ουκρανία προσφέρει τα δεδομένα του πολέμου για την εκπαίδευση αυτόνομων drone AI
- Κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μαρκόπουλου – Λαζαρίδη: «Είστε πολιτική μαφία- Είστε γυμνοσάλιαγκας»
- Πύργος: Νεκρός 18χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
- Γκολ, ρεκόρ, ορόσημα, τίτλοι: Αγιούμπ Ελ Κααμπί, το παντοτινό διαμάντι του Ολυμπιακού (vids, pics)




