Ηλιόπουλος – Γιατί ο Μητσοτάκης δέκα μέρες πριν απέκλειε την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού;
«Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι, αρκεί να μην καταλάβει ο κόσμος πόσο άχρηστος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει ο Ν. Ηλιόπουλος απαντώντας στον Γ. Οικονόμου για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών
Με το ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός μέχρι πρότινος τασσόταν κατά της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος στο ερώτημα που απηύθυνε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου αν συμφωνεί με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τους άνω των 60 ετών.
Τους έφταιγαν οι νέοι τώρα τους φταίνε και οι ηλικιωμένοι
Ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κ. Οικονόμου τονίζει ότι η κυβέρνηση οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους για να κρύψει την αποτυχία της.
Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:
«Ο κ. Οικονόμου αντί να επιτίθεται, ας απαντήσει γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν δέκα μέρες απέκλειε την υποχρεωτικότητα και έλεγε «όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση»;
»Αντί παράλληλα με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 μετά από 7 μήνες να οργανώσει μία πανελλαδική κινητοποίηση και καμπάνια πειθούς πόρτα πόρτα μαζί με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους, για να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του.
»Μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι, αρκεί να μην καταλάβει ο κόσμος πόσο άχρηστος είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.
Διαβάστε επίσης: Δημοσκοπική πίεση και από τη Χαριλάου Τρικούπη στον ΣΥΡΙΖΑ
»Ως προς την ουσία, ούτε κουβέντα για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τηλεργασία, αραίωση σχολικών τμημάτων και αλλαγή του πρωτοκόλλου για 50+1 στις τάξεις, δωρεάν συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μέτρα σε εκκλησίες και ανεμβολίαστους σε σώματα Ασφαλείας.
»Κάθε μέρα που ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία, οδηγεί και σε ανθρώπινες απώλειες και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο νέου καταστροφικού lockdown».
- Νότια Κορέα: Καταδικάζει την ανάρτηση πανό στη ρωσική πρεσβεία με το μήνυμα «η νίκη θα είναι δική μας»
- Ιράν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα» από τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις βλέπει ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442