
Αυστραλία – Αράχνη διπλάσσια σε μέγεθος από τις υπόλοιπες τρυπάει νύχια με τα δόντια της
Το προσωπικό του πάρκου ζητά από το κοινό να παραδώσει και άλλες αράχνες σαν αυτήν, προκειμένου το δηλητήριο που παράγουν να προστεθεί στα αποθέματα που διαθέτει και τα οποία χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντίδοτα.
Την έστειλε ανώνυμος αποστολέας, στις αρχές Νοεμβρίου, στο Australian Reptile Park μέσα σε ένα τάπερ: Ο λόγος για μια δηλητηριώδη θηλυκή αράχνη του είδους Atrax robustus η οποία ήταν διαφορετική από τις άλλες του είδους της.
Καταρχήν εχει το διπλάσιο μέγεθος – φτάνει το 8 εκατοστά- με αποτέλεσμα να ονομαστεί “Μέγα Αράχνη” από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου.
Ωστόσο πιο εντυπωσιακά είναι τα δόντια της που έχουν μήκος 2 εκατοστά, συγκρίνονται με αυτούς της ταραντούλας και μπορούν να τρυπήσουν ένα ανθρώπινο νύχι.

Το συγκεκριμένο πάρκο στο οποίο παραδόθηκε η αράχνη, συλλέγει δωρεές από το κοινό για να διατηρήσει τα αποθέματα δηλητηρίων που διαθέτει, τα οποία χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντίδοτα, σώζοντας έως και 300 ζωές το χρόνο. Το πάρκο εκτιμά πως το πρόγραμμά του έχει σώσει πάνω από 25.000 ζωές από όταν δημιουργήθηκε το 1950.
Γι αυτό το λόγο ο Michael Tate, υπεύθυνος εκπαίδευσης του Australian Reptile Park χαρακτήρισε καταπληκτική τη νέα παραλαβή: «Η συμμετοχή της MEGASPIDER στο πρόγραμμα δηλητηρίων μας είναι εκπληκτική. Στα 30 χρόνια που είμαι στο πάρκο δεν έχω δει τόσο μεγάλη αράχνη αυτού του είδους. Είναι ασυνήθιστα μεγάλη και αν μπορέσουμε να κάνουμε το κοινό να μας παραδώσει και άλλες σαν αυτήν, θα έχει ως αποτέλεσμα να σωθούν περισσότερες ζωές εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου που παράγει».
- Συνελήφθη στο Νέο Κόσμο ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν την επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Χρηματοδότηση 7.955.000€ για την ανέγερση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα
- Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Πέρκα: Απαξίωση του Συντάγματος, θεσμική εκτροπή και ευτελισμός
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές

