Τσιάρας – Θα αυστηροποιηθούν οι ποινές για τις γυναικτονίες και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής που θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, καιτις "γυναικοκτονίες", προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας.
«Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, και ιδιαίτερα για τις «γυναικοκτονίες», προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Κατά την επεξεργασία, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου του σχετικά με «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», ο κ. Τσιάρας, συντάχθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων σχετικά με τις «γυναικοκτονίες», τονίζοντας ότι δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση.
Το θέμα των γυναικοκτονιών, ένας όρος που και εγώ έχω χρησιμοποιήσει, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συχνότητά του. Είναι ένα ζήτημα που θέλει ολιστική αντιμετώπιση, γιατί δεν είναι θέμα μόνο ενός Ποινικού Κώδικα αλλά και του πως μπορεί αυτό το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, να αντιμετωπιστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι: «Σε πολύ μικρό διάστημα θα προτείνω τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία που θα προτείνει τροποποιήσεις, οι οποίες θα είναι όμως με ευαισθητοποίηση και στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο, που δημιουργεί συνθήκες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν. Είναι ένα φαινόμενο απαράδεκτο να συμβαίνει».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ

