Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρόμα – Μίλαν 1-2 – Ο Ζλάταν τα ‘χει… 400 και «κέρασε» νίκη

Ρόμα – Μίλαν 1-2 – Ο Ζλάταν τα ‘χει… 400 και «κέρασε» νίκη

Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να σκοράρει το 400ο του τέρμα σε πρωταθλήματα, η Μίλαν έφυγε με το διπλό από το «Ολίμπικο» επικρατώντας της Ρόμα 2-1.

Η Μίλαν έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή ξανά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έφτασε τα 4οο γκολ σε πρωταθλήματα, κατάφερε να επικρατήσει της Ρόμα με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Seria A. Έτσι οι «ροσονέρι» έπιασαν εκ νέου τη Νάπολι στην κορυφή της βαθμολογίας φτάνοντας τους 31 βαθμούς, ενώ οι «τζιαλορόσι» είναι 5οι με 19 πόντους.

Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος, σκοράροντας με φαουλάρα του Ζλάταν, ενώ στο δεύτερο άντεξαν την πίεση της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο που παρότι μείωσε δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μίλαν κυριάρχησε δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, απέναντι σε μια Ρόμα που έψαχνε τα πατήματά της. Τη λύση για τους «ροσονέρι» έδωσε (ποιός άλλος;) ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός με μια απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 26′ άφησε σχεδόν… άγαλμα τον Ρουί Πατρίσιο, κάνοντας το 1-0. Παράλληλα έφτασε τα 400 τέρματα σε πρωταθλήματα (150 εξ αυτών στη Serie A). Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μιλάνο να έχει το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος, η Μίλαν βρήκε κι άλλο τέρμα στο 50′ με τον Ιμπραΐμοβιτς όμως, μετά τη χρήση του VAR, ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Από εκεί και πέρα οι Ρωμαίοι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να ψάχνουν το γκολ ισοφάρισης.

Αντί αυτού οι «ροσονέρι» κέρδισαν πέναλτι στο 57ο λεπτό, με τον Φρανκ Κεσιέ να ευστοχεί και να κάνει το 0-2 (με τη μοναδική τελική της Μίλαν στο 45λεπτο). Στη συνέχεια οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο αύξησαν κι άλλο την πίεσή τους, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με δέκα παίκτες στο 66′ μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Τεό Ερναντές.

Το μόνο που κατάφεραν όμως οι «τζιαλορόσι» ήταν να μειώσουν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Στεφάν Ελ Σαραουί, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο στον χρόνο που απέμενε.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Κάρσντορπ (80′ Σομουρόντοβ), Μαντσίνι, Ιμπάνες, Βίνια (68′ Πέρεθ), Κριστάντε, Βερετού, Τζανιόλο, Πελεγκρίνι, Μχιταριάν (46′ Αφένα-Γκιαν), Έιμπραχαμ (63′ Ελ Σααράουϊ)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (76′ Ρομανιόλι), Κεσί, Σαλεμάκερς (68′ Μπάλο-Τουρέ), Κρούνιτς (77′ Μπακαγιόκο), Λεάο (76′ Τονάλι), Ιμπραΐμοβιτς (58′ Ζιρού)

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024