Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ είχε άστρο και... Ροντρίγκες (1-3)

Η ΑΕΚ είχε άστρο και… Ροντρίγκες (1-3)

Χάρη στην γκάφα του Ροντρίγκες στο γκολ του Λιβάι, άνοιξε ο δρόμο της νίκης για την ΑΕΚ στο Αγρίνιο με την Ένωση να φεύγει με νίκη 3-1 επί του Παναιτωλικού. Εφιάλτες «Γεντί Κουλέ» ξύπνησαν στο 1-2 με τους γηπεδούχους να αγγίζουν την ισοφάριση.

Η ΑΕΚ πέτυχε στο Αγρίνιο το πρώτο της φετινό «2», επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1. Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε η συνδρομή και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 0-1 που… πρόσφερε το γκολ στον Γκαρσία. Η Ένωση είχε καλές στιγμές στο ματς, αλλά και μερικά νεκρά διαστήματα που λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά, όπως μετά το 1-2 που είδε τους εφιάλτες του Ηρακλείου να επιστρέφουν. Η ουσία είναι πως οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη που είχαν τόσο ανάγκη και πηγαίνουν ήρεμοι στη διακοπή. Κορυφαίος του Δικεφάλου ήταν ο Μοχαμαντί, που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα.

H AEK μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε στο 3’ με την κεφαλιά του Γκαρσία. Η Ένωση έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού, με ανάπτυξη κατά βάση από τα αριστερά, με τους Μοχαμαντί, Τσούμπερ. Στο 13’ θα ανοίξει το σκορ! Ο Ιρανός μπακ σέντραρε και ο Γκαρσία με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ΑΕΚ!

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που πήραν μέτρα στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός είχε κάποιες προσπάθειες από τα δεξιά με τον Μεντόζα, χωρίς όμως να κάνει κάποια αξιόλογη τελική. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 21’, με το ωραίο σουτ του Τσούμπερ. Και στο 26’ θα ζευγαρώσει τα τέρματά της! Σκόρερ με κεφαλιά ο Βράνιες, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και… 0-2!

Ο Δικέφαλος έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα, είχε κίνηση στον χώρο και συνάμα κρατούσε τον Παναιτωλικό μακριά από την περιοχή της. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους τα δεδομένα άλλαξαν όμως. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37’ με ένα σουτ του Βέργου εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Ενώ στο 41’ οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Γκργκότς, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βράνιες θα πιάσει την κεφαλιά, με τον Βαρόνε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς όμως στο 58’! Μετά από γύρισμα του Μπαρμπόσα, ο Βέργος θα κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και θα «εκτελέσει» με το δεξί, μειώνοντας σε 1-2!

Το παιχνίδι απέκτησε έναν περίεργο ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά, με την μπάλα πάνω-κάτω. Και οι δύο ομάδες προσπαθήσουν να δημιουργήσουν. Στο 78’ ο Παναιτωλικός σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει και να ισοφαρίσει! Ο Κορνέλιους πιάνει μια κεφαλιά εξ επαφή, ο Στάνκοβιτς αλλάζει την πορεία της μπάλας και ο Λε Ταλέκ απομακρύνει στη γραμμή!

H AEK αντέδρασε και στο 84’ «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-3 με κοντινό πλασέ και πλέον το «τρίποντο» φάνηκε να καταλήγει ξεκάθαρα στον Δικέφαλο. Όπως και έγινε, αφού η κεφαλιά του Βέργου στο 90’ βρήκε στο δοκάρι και έτσι οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου, 4-2-3-1): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βαρόνε, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Ντίας, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Βέργος

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Τσούμπερ, Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ)

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024