Κάρλες Πουτζντεμόν – Θα συνεχίσω να ταξιδεύω λέει ο αυτονομιστής πρώην ηγέτης της Καταλονίας
«Θέλουμε μια Ευρώπη με βασικά σημεία αναφοράς την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», δήλωσε ο Καταλανός αυτονομιστής, τον οποίο η Ισπανία κατηγορεί για ανταρσία
Ο πρώην πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουτζντεμόν, έκανε γνωστό ότι στις 27 του μηνός θα επιστρέψει στο Βέλγιο, όπου διαμένει μόνιμα.
Μετά την αποφυλάκισή του την Παρασκευή, στη Σαρδηνία, μίλησε μία μέρα αργότερα στους δημοσιογράφους και τόνισε ότι «θα συνεχίσει να ταξιδεύει», διότι «οι ώρες αυτές ήταν δύσκολες, αλλά η προσπάθεια να τον σταματήσουν δεν θα υπερισχύσει».
«Θέλουμε μια Ευρώπη με βασικά σημεία αναφοράς την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση», πρόσθεσε ο Καταλανός αυτονομιστής, τον οποίο η Ισπανία κατηγορεί για ανταρσία.
«Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το δικαστήριο της Σαρδηνίας επιβεβαίωσε ότι εμείς έχουμε δίκιο και η Ισπανία άδικο, διότι δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτικών», είπε τέλος ο Πουτζντεμόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Είναι «προς το συμφέρον» της G7 να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Ρούμπιο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Απευθείας αναθέσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ
- Eurogroup: Στο επίκεντρο οι αγορές ενέργειας και τα μέτρα πολιτικής – Ζητούμενο ο προσεκτικός σχεδιασμός
- Γιορτή σήμερα 27 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]
- Euroleague: Νίκες για Ρεάλ, Μακάμπι, Μπάγερν και Μιλάνο – Η βαθμολογία (pic)




