Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, θα αποφυλακισθεί μέχρι να αποφασιστεί αν πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία, αποφάσισε ιταλικό δικαστήριο

Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, πρέπει να αποφυλακισθεί και ότι, στη συνέχεια, θα αποφασιστεί αν πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.

Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, κατά την άφιξή του στην Σαρδηνία, όπου αναμενόταν να πάρει μέρος σε πολιτιστικό φεστιβάλ, με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί από την Ισπανία την 14η Οκτωβρίου 2019.

Οι δικαστικοί της Σαρδηνίας, πάντως, αποφάνθηκαν ότι η σύλληψη αυτή καθεαυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Ο αυτονομιστής πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα πρέπει να παραμείνει στο νησί της  Σαρδηνίας, μέχρι να ληφθεί η οριστική απόφαση από την ιταλική δικαιοσύνη.

«Διαπίστωσα ότι είναι καλά και ελπίζει ότι όλα θα λυθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Να σημειωθεί ότι, τον περασμένο Μάρτιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφαίρεσε από τον Καταλανό ηγέτη την ασυλία που απολάμβανε από το 2019.

Η ισπανική δικαιοσύνη κατηγορεί τον Πουτζντεμόν για ανταρσία, καθώς διατείνεται πως συνέβαλε στην οργάνωση του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας το 2017, το οποίο, όμως, κηρύχθηκε παράνομο από τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr