Κοροναϊός – Πλήρης η επικράτηση του στελέχους Δέλτα στην Ελλάδα – Πίνακες
Πανελλαδικά, το Δέλτα αντιστοιχούσε στο 99,59% των δειγμάτων που υποβλήθηκαν σε γενετικές αναλύσεις το δεκαπενθήμερο από 30 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.
Το 100% φτάνει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας το ποσοστό των κρουσμάτων κοροναϊού από το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, δείχνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.
Το ποσοστό είναι ελαφρώς μικρότερο μόνο σε δύο περιφέρειες της χώρας, τη Θεσσαλία (98,04%) και η Κεντρική Μακεδονία (98,15%).
Πανελλαδικά, το Δέλτα αντιστοιχούσε στο 99,59% των δειγμάτων που υποβλήθηκαν σε γενετικές αναλύσεις το δεκαπενθήμερο από 30 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.
Στη χώρα έχουν καταγραφεί πάντως και έξι κρούσματα του στελέχους Μ, το οποίο πρωτoεμφανίστηκε στην Καμπότζη τον Ιανουάριο και πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον ΠΟΥ ως «στέλεχος ενδιαφέροντος», λόγω μεταλλάξεων που ίσως αυξάνουν την μεταδοτικότητα και την ανθεκτικότητα στα εμβόλια.
Η εξάπλωση του Δέλτα τους τελευταίους μήνες αναδεικνύεται στον παρακάτω πίνακα, όπου το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίζεται με πράσινο χρώμα.
Τα ελάχιστα κρούσματα που δεν αντιστοιχούν στο Δέλτα αποδίδονται στο βρετανικό στέλεχος Άλφα, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από την άφιξη της ινδικής παραλλαγής.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας