
Λία Τσουζντάν – «Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό»
Η Λία Τσουζντάν για τη δυσφορία φύλου που νιώθει: «Nομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο»
Η Λία Τσουζντάν, την οποία γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το GNTM 3, εξομολογήθηκε πριν λίγο καιρό στο Instagram ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθει δυσφορία φύλου, χωρίς όμως να θεωρεί τον εαυτό της non binary.
«Δεν ξέρω, νομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο»
«Για μένα η δυσφορία φύλου που έπαθα και εγώ ήταν ότι απλά ξυπνούσα μερικές φορές και δεν καταλάβαινα πως νιώθω εσωτερικά. Γενικά το τι μου γίνεται. Απάντησα πως δεν είμαι άφυλη, αλλά το non binary είναι μια ομπρέλα που καλύπτει πάρα πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Είναι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ή δεν ταυτίζονται στην ύπαρξη των δύο φύλων. Υπάρχει κάτι το ενδιάμεσο. Εγώ το υποστηρίζω.
Δεν ξέρω, νομίζω ότι είμαι ακόμη στο ψάξιμο.
Όταν ήμουν πιο μικρή κάποιες στιγμές έκανα πράγματα διαφορετικά και έλεγα κάτσε τα κάνει αυτά ένα κορίτσι; Έπαιζα μπάλα, μου άρεσε το μποξ, ντυνόμουν πιο χύμα. Δεν είναι τόσο δεκτό για μια γυναίκα με αυτά τα στερεότυπα. Πολλές φορές σε κρίνουν από το ντύσιμο. Για μένα έχει να κάνει με τα πάντα, όχι μόνο με το ντύσιμο. Είναι με τη συμπεριφορά σου, την τάση σου. Με ενοχλούσε μέχρι πριν λίγο καιρό, γιατί είμαι ένα κορίτσι που έχει μεγαλώσει μέσα στην πατριαρχεία. Το πώς πρέπει να ντυθώ, να είμαι για να αρέσω στους άντρες. Αλλά δεν είναι αυτό το νόημα της ζωής. Δεν το έχω συζητήσει με κάποιον ειδικό. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, είναι ένα ταξίδι. Δεν ορίζω τον εαυτό μου κάπως συγκεκριμένα, είναι ένα ψάξιμο όλο αυτό», σημείωσε στην η Λία Τσουζντάν.
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της

