Κοροναϊός – Συγκλονιστικές εικόνες μέσα σε μονάδα covid – Ασθενείς τοποθετούνται μπρούμυτα για να μπορούν να αναπνέουν
«Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογραμμίζει ο κ. Σύψας.
Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν σκληρή μάχη κάθε μέρα για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά κοροναϊού μέσα στα νοσοκομεία.
Η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκε εκεί που οι ασθενείς χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου, στην μονάδα COVID του νοσοκομείου «Λαϊκό» και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες, ενώ o καθηγητής, Νίκος Σύψας, περιγράφει τι συμβαίνει μέσα στη μονάδα.
Διαβάστε ακόμη: Σύψας – Έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά – Το 85% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Ανατριχιάζει ο ήχος από τα μηχανήματα.
Ένας ασθενής πρέπει να είναι μπρούμυτα καθώς αιματώνεται έτσι καλύτερα το αναπνευστικό του σύστημα όπως εξηγεί κ. Σύψας. «Δεν αντέχεται αυτό αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Όπως αναφέρει, ένας ασθενής που μπαίνει σε ΜΕΘ έχει ανάγκη υψηλής παροχής οξυγόνου ενώ το μηχάνημα αυτό θέλει συνεχώς ρύθμιση.
«Είναι οδυνηρό να πνίγεται ο ασθενής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να πεθαίνει από ασφυξία είναι ο πιο οδυνηρός θάνατος, η πιο οδυνηρή κατάσταση να μην μπορείς να πάρεις αέρα», υπογραμμίζει ο κ. Σύψας.
Τονίζει πως εάν κάποιος μπει σε ΜΕΘ οι πιθανότητες να επιβιώσει δεν είναι πολλές, είναι κάτω από 50%. «Είναι σκληρή μάχη» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος σημειώνει πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι το στήριγμα της κλινικής και πως υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήταν ανυπόφορες. «Στο 2ο και το 3ο κύμα εξαντληθήκαμε αλλά τα καταφέραμε».
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ η κάμερα του ΣΚΑΙ μπήκε σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους υπήρχε άδεια ενώ προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές


