Λέσβος – Μεγάλη φωτιά καίει πευκοδάσος
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά κυρίως της παρουσίας ξερής καύσιμης ύλης, απόρροια των υψηλών θερμοκρασιών που «στέγνωσαν» τα δάση, η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και καίει πυκνό πευκοδάσος
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Καρυωνα της Γέρας του δήμου Μυτιλήνης.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά κυρίως της παρουσίας ξερής καύσιμης ύλης, απόρροια των υψηλών θερμοκρασιών που «στέγνωσαν» τα δάση, η φωτιά εξαπλώθηκε με ταχύτητα και καίει πυκνό πευκοδάσος.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο η περιοχή είναι δύσβατη και το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.
Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ έχουν κινηθεί και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας. Η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη, λόγω του ότι η περιοχή είναι δυσπρόσιτη.
Στα μέτωπα επιχειρούν και τα δύο PZL που εδρεύουν στην Μυτιλήνη.
- Παρίσι: Διαδήλωση υποστήριξης στην Ουκρανία, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την έναρξη του πολέμου
- Μπαρτζώκας: «Ο Παναθηναϊκός το άξιζε»
- Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Σοκ για τη «βασίλισσα», ευκαιρία να περάσει πρώτη η Μπαρτσελόνα!
- Τα BAFTA σε κρίση ταυτότητας – Οδηγός για τα Όσκαρ, βρετανικά βραβεία ή και τα δύο;
- Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Αταμάν (vid)
- Καταδικάζουν οι αραβικές χώρες τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή για τα «δικαιώματα» του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή
