ΗΠΑ – Ο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια λόγω της πυρκαγιάς Κάλντορ
Η πυρκαγιά καίει στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα από τα μέσα Αυγούστου
Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Καλιφόρνια και έδωσε εντολή να χορηγηθεί ομοσπονδιακή βοήθεια, ώστε να ενισχυθούν οι προσπάθειες των τοπικών Αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς Κάλντορ, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο Λευκός Οίκος.
Η πυρκαγιά καίει στην οροσειρά Σιέρα Νεβάδα από τα μέσα Αυγούστου και εξακολουθεί να απειλεί κατοικίες και επιχειρήσεις κοντά στη λίμνη Τάχο, ενισχυμένη από ισχυρές ριπές ανέμων και τις συνθήκες ξηρασίας.
Η ενέργεια του Μπάιντεν επιτρέπει το συντονισμό των μέτρων ανακούφισης από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA), πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Sifnos Tops List of 2026 Destinations for Australian Travelers
- ΠΑΣΟΚ: Τα στημένα σόου του Γεωργιάδη εξυπηρετούν στο να δημιουργούνται τεχνητές πολώσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη ανάρτηση μετά την επέμβαση – Πότε τελικά επιστρέφει στις πίστες
- Το ταϊμ άουτ της ντροπής
- Πάτρα: Ξεκίνούν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι – Δύο μεγάλες παρελάσεις με τη συμμετοχή 50.000 καρναβαλιστών
- Ανήλικοι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στο Αίγιο



