Εύβοια – Κάηκαν 10.000 μελίσσια από τις πυρκαγιές – Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι
Οι μελισσοκόμοι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης από την κυβέρνηση
Αμέτρητα προβλήματα προκάλεσαν οι πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι και τα χιλιάδες μελίσσια που χάθηκαν στις φλόγες, ιδιαίτερα στην Εύβοια που φημίζεται για το εκλεκτό της πευκόμελο. Η κυβέρνηση ετοιμάζει δέσμη παρεμβάσεων για τη στήριξη των μελισσοπαραγωγών.
Το μέλι χαρίζει ζωή. Και αν μια μέρα εξαφανιζόταν οι μέλισσες θα χανόταν και ο άνθρωπος από τη γη.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού αφάνισαν 10.000 μελίσσια προκαλώντας οικολογική και οικονομική ζημιά. Οι μελισσοκόμοι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν συγκεκριμένες δράσεις στήριξης από την κυβέρνηση.
«Ξεκινήσαμε ήδη σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, την Επιτροπή του κ. Μπένου, επιστήμονες και εκπροσώπους των μελισσοκόμων να εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που απαντά στις ανάγκες της πρώτης αλλά κυρίως της επόμενης ημέρας.»
«Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία που είχαμε ήδη εκκινήσει με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος πριν από τις mega πυρκαγιές και συμπεριλαμβάνουμε στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων ενδημικά μελισσοτροφικά φυτά, ει δυνατόν διαδοχικής ανθοφορίας και ανθεκτικά στην ξηρασία.»
Οι μελισσοκόμοι στη Βόρεια Εύβοια που φημίζεται για το πευκόμελο της είναι σε απόγνωση.
«Δεν έφτανε η κλιματική αλλαγή που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην επιβίωση της μέλισσας και στη μελισσοκομία ήρθαν και οι πυρκαγιές που επιδείνωσαν την κατάσταση.»
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Αποκάλυψη in: Η αρμόδια Επιτροπή για τις παρεμβολές «διαψεύδει» την ΥΠΑ για το «μπλακ αουτ» των αεροδρομίων
- Ο Μπίλι Τζόελ εκπλήσσει το κοινό με την πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με εγκεφαλική πάθηση
- Τέσσερα μυστικά για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού
- Η καταβόθρα της Νεστάνης: Ένα σπήλαιο με κατεύθυνση την Αργολίδα
- Citi Institute: Τα deepfakes της AI το νέο πρόσωπο της εξαπάτησης – Όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό που βλέπεις και ακούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442