Κόνιτσα – Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων εκτείνεται η φωτιά
Λόγω των πυρκαγιών δε μπορεί να μεταφερθεί νερό σε κτηνοτροφικές μονάδες και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.
Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων επεκτάθηκε η πυρκαγιά στους Πάδους Κόνιτσας αφανίζοντας περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πλαγιές της Πίνδου. Εναέρια μέσα δεν υπάρχουν και η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από το έδαφος, εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ναρκοπέδια από την περίοδο του Εμφυλίου.
Επί του παρόντος δεν κινδυνεύουν οικισμοί, σύμφωνα με το ertnews.gr. Η κατάσταση είναι δραματική, εξαιτίας του καύσωνα και της λειψυδρίας, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι υδροφόρες της Περιφέρειας και των Δήμων λόγω των πυρκαγιών δε μπορούν να μεταφέρουν νερό σε κτηνοτροφικές φάρμες ακόμη και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.
- Δανία: Θετική η διαβεβαίωση Τραμπ ότι δεν σκοπεύει να καταφύγει στη βία για την απόκτηση της Γροιλανδίας
- LIVE: Σλάβια Πράγας – Μπαρτσελόνα
- Γαλατάσαραϊ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1: Ανοιχτοί «λογαριασμοί» για τις δύο ομάδες στο φινάλε της League Phase
- Ο Τραμπ παγώνει τους δασμούς – Λέει ότι έχει πλαίσιο συμφωνίας για τη Γροιλανδία
- LIVE: Μαρσέιγ – Λίβερπουλ
- Πακιστάν: Τουλάχιστον 50 οι νεκροί εξαιτίας της πυρκαγιάς σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι

