Κόνιτσα – Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων εκτείνεται η φωτιά
Λόγω των πυρκαγιών δε μπορεί να μεταφερθεί νερό σε κτηνοτροφικές μονάδες και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.
Σε μέτωπο 7 χιλιομέτρων επεκτάθηκε η πυρκαγιά στους Πάδους Κόνιτσας αφανίζοντας περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πλαγιές της Πίνδου. Εναέρια μέσα δεν υπάρχουν και η πρόσβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας από το έδαφος, εκτός από δύσκολη είναι και επικίνδυνη καθώς στην περιοχή υπάρχουν εκτεταμένα ναρκοπέδια από την περίοδο του Εμφυλίου.
Επί του παρόντος δεν κινδυνεύουν οικισμοί, σύμφωνα με το ertnews.gr. Η κατάσταση είναι δραματική, εξαιτίας του καύσωνα και της λειψυδρίας, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι υδροφόρες της Περιφέρειας και των Δήμων λόγω των πυρκαγιών δε μπορούν να μεταφέρουν νερό σε κτηνοτροφικές φάρμες ακόμη και στα άγρια ζώα που φτάνουν εντός των οικισμών αναζητώντας νερό.
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ξέρει ήδη την ενδεκάδα του για τη Μπέτις
- Δένδιας: Η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν
- Μπέτις-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-Τσέλιε με Ενισχυμένες Αποδόσεις και σούπερ προσφορά* στην Betsson
- Πέντε τρόποι για να καις λιγότερη βενζίνη και να μη σε… καίει – Στα 2 ευρώ το λίτρο στην Αττική
- Κενά ασφάλειας απειλούν εκατοντάδες εκατομμύρια iPhone
- Τσιριβέγια: «Ελπίζω να παίξω με την Μπέτις…»


