
Πυροσβέστης συγκινεί: Δίνει νερό σε χελωνάκι μετά τη φωτιά στην Αχαΐα
Ο πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. Η ζωή και ανθρωπιά, η φύση, νικάει το κακό.
Το όνομά του είναι Άκης Μπαρδάκης και είναι Πυροσβέστης. Ένας από τους πολλούς πυροσβέστες που βρέθηκαν χθες να παλεύουν με το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στη Δροσιά και την Πτέρη Αχαΐας που έκαψε εκτάσεις και ζώα.
Μας χάρισε μια από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες. Ο πυροσβέστης δίνει νερό στη χελώνα μέσα σε ένα τοπίο καμένο. Η ζωή και ανθρωπιά, η φύση, νικάει το κακό.
Ο άνθρωπος άλλωστε, βρίσκει πάντα το τρόπο να υπερβαίνει την καταστροφή και να ποτίζει την ελπίδα.
«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβησει τον τομέα μας και καναμε έλεγχο μεσα στα καμένα», λέει στο thebest.gr o πυροσβέστης που έγινε viral.
«Με τους συναδέλφους μου ειδαμε τη χελώνα, θεωρήσαμε πως ήταν καμένη στην αρχή αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ηταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα κυπελάκι μικρό, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως ανταποκριθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Την πηραμε στη συνέχεια και την τοποθετησαμε στο δάσος που δεν είχε καεί… η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που το συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές!».
H φωτογραφία του Άκη Μπαρδάκη κάνει τον γύρο των social media προκαλώντας συγκίνηση.
- Με αναφορές στα Τέμπη η ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Δημήτρη Καρώνη
- Τουρκία: Ψηφίστηκε νόμος που απαγορεύει την πρόσβαση στα social media από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Ο Τραμπ ζήτησε αποκλεισμό του Ιράν από το Μουντιάλ και προτείνει την… Ιταλία
- Καταρράκτης στον σκύλο και στη γάτα: Η πάθηση που χρειάζεται την προσοχή μας
- Πώς ο πόλεμος «μπλόκαρε» τα κουτάκια της Diet Coke στην Ινδία
- d4vd: Αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό ανήλικης φαν





