Τσελέντης για σεισμό στη Θήβα: «Οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν λίγο τις οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης»
Πιθανότητα για λίγο μεγαλύτερο σεισμό
Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:05, με επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θήβας, 24 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο Άκης Τσελέντης από την άλλη δεν έκρυψε την ανησυχία του για το φαινόμενο. Όπως είπε στο Open δεν αποκλείει να εκδηλωθεί ένας ακόμα μεγαλύτερος σεισμός στην περιοχή και κάλεσε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, είπε πως καλό θα ήταν οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης.
Γιατί ο σεισμός χάλασε τα σχέδια των σεισμολόγων;
Πιο αναλυτικά ο Άκης Τσελέντης τόνισε: «Είχαμε στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα. Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες έχουμε βάλει επιπλέον όργανα γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είναι ένα κομμάτι που το κοιτάμε. Σήμερα μας τη χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση.
Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο, η οποία έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό.
Πιθανότητα για λίγο μεγαλύτερο σεισμό
Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης».
- Ακίνητα: Ξεκινά η λειτουργία του νέου Ψηφιακού Μητρώου της ΑΑΔΕ – Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές την Κυριακή
- Γυμναστική: Γιατί κάποιοι νευριάζουν μετά την άσκηση;
- Η λαμπερή συλλογή μεταλλίων του Ντουπλάντις: Έφτασε τα 23 χρυσά και τα 4 σερί σε Παγκόσμιο κλειστού
- Τουριστική σεζόν: Σκιά αβεβαιότητας ένα βήμα πριν από την εκκίνηση
- Πρόγραμμα βοηθά άτομα με αυτισμό, ΔΕΠΥ ή άλλες νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες να πετούν χωρίς άγχος





