Χίος: Νεκρή 34χρονη Σομαλή πρόσφυγας από φυματίωση
Μία γυναίκα μόλις 34 ετών έχασε τη ζωή της από φυματίωση στη Χίο. Η πρόσφυγας από τη Σομαλία είχε πάρει άσυλο και διέμενε εκτός του ΚΥΤ.
Η 34χρονη από τη Σομαλία πέθανε την Πέμπτη στο νοσοκομείο της Χίου με προχωρημένη φυματίωση. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΑΦ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και κατέληξε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ η 34χρονη είχε λάβει την προσφυγική ιδιότητα και έμενε εκτός του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την αρχή του χρόνου, έχουν διαπιστωθεί στη Χίο 6 άτομα να νοσούν από το βάκιλο του Κοχ. Συγκεκριμένα 2 άτομα από τη Σομαλία, 2 από το Αφγανιστάν και 2 από το Κονγκό.
«Πρόκειται για παραμελημένα περιστατικά που φτάνουν αργά στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν πολύ καιρό τη νόσο», μας είπε γιατρός του νησιού. Θεωρείται δε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται ακτινογραφία θώρακα και τεστ μαντού (Mantoux), για όσους πρόσφυγες- μετανάστες φθάνουν στα Ελληνικά νησιά.
«Δυστυχώς – σημειώνει – πολλές φορές είναι αργά για αυτούς τους ανθρώπους όταν φθάνουν σε νοσοκομειακή μονάδα. Μπορεί να είναι τόσο προχωρημένη η φυματίωση που να έχει προσβάλει μέχρι και τα οστά».
- Γιώργος Τσαγκαράκης: «Όταν είσαι κορυφαίος βάλλεσαι από παντού» – Τι λέει ο δικηγόρος του
- Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων
- Ο μεγάλος τελικός του Τεντόγλου στο Τορούν – Φουλ για μετάλλιο ο Έλληνας άλτης
- Έξι νεκροί στο Κατάρ μετά από συντριβή ελικοπτέρου
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του





