Σουρβίνος: Μεγάλη διασπορά στην Αττική λόγω της μετάλλαξης από την Νιγηρία
Πρόσθεσε πως στην Κρήτη ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν έπεσε στα 31 έτη.
Οι γενικοί δείκτες της πανδημίας, δηλαδή ο αριθμός των διασωληνώσεων και των νοσηλευομένων φαίνεται ότι σταδιακά και σταθερά βελτιώνονται ενώ αρχίζει και υπάρχει αποσυμφόρηση στις κλινικές, τόνισε ο καθηγητής Ιολογίας και μέλος του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων θα διαρκέσει αρκετό χρόνο και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται εντατική προσπάθεια για να μην προκληθούν νέες εστίες διασποράς κοροναϊού, όπως συνέβη σε Κέρκυρα και Χανιά.
Δήλωσε παράλληλα ότι παρατηρείται μείωση στον μέσο όρο ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν, κάτι που έχει να κάνει και με τον εμβολιασμό σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Ενδεικτικά στην Κρήτη πρόσθεσε, ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νοσούν έπεσε στα 31 έτη.
Ο κ. Σουρβίνος, εξέφρασε την ανησυχία του για την μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και αναφερόμενος στην μετάλλαξη από την Νιγηρία, τόνισε ότι εμφανίστηκε με μεγάλη διασπορά στην Αττική και σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα και γι’ αυτό εντείνεται η επιτήρηση.
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή

