Γυμναστήρια: Πρόταση για άνοιγμα με πιστοποιητικό εμβολιασμού
Το ενδεχόμενο να απολαμβάνουν κάποια «προνόμια» μόνο οι εμβολιασμένοι, με πιστοποιητικό που θα το αποδεικνύει, εξετάζουν οι Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τον κοροναϊό
Το ενδεχόμενο να απολαμβάνουν κάποια «προνόμια» μόνο οι εμβολιασμένοι, με πιστοποιητικό που θα το αποδεικνύει, εξετάζουν οι Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τον κοροναϊό.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η Βάνα Παπαευαγγέλου «σαφώς και έχουν συζητηθεί τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασθέντες».
Τα… οφέλη των εμβολιασμένων
Ωστόσο, η ίδια διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κίνητρα και αντικίνητρα. «Αλλά πραγματικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες» εξήγησε.
«Και σήμερα πάλι το συζητήσαμε. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων» τόνισε.
Όπως αποκάλυψε «σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη που θα έχουν αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί».
«Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν – πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε – σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα. Είναι κάτι το οποίο όμως ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο θα σας το ανακοινώσουμε» κατέληξε.
Δείτε όσα είπε η κ. Παπαευαγγέλου
Παράλληλα, όπως ανέφερε το υφυπουργείο Αθλητισμού επίσημα για τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τα μέλη της υποεπιτροπής αθλητισμού θα μελετήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξής τους, π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες και να γίνει εισήγηση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ