Τζεφ Μπέζος: Πιο πλούσιος από ποτέ – Η αμύθητη περιουσία του
Ο γίγαντας του e-commerce, Amazon, ανακοίνωσε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του, διαλύοντας τις χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών
Ο γίγαντας του e-commerce, Amazon, ανακοίνωσε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του, διαλύοντας τις χαμηλότερες προσδοκίες των αναλυτών.
Ο Τζεφ Μπέζος με περιουσία πλέον που ανέρχεται σε 202 δισ. δολ., ξεκίνησε την Amazon το 1994 ως ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο και, εν έτει 2021, έχει μετεξελιχθεί σε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες με επιχειρηματικές δραστηριότητες που επεκτείνονται στο υπολογιστικό νέφος, το video streaming, και σε πολλά άλλα.
Πέρυσι, το 56% από τις συνολικές πωλήσεις της Amazon προήλθαν από το εμπόριο προϊόντων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, και τα υπόλοιπα από υπηρεσίες όπως η AWS, το Amazon Prime και η διαφήμιση.
Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Τζεφ Μπέζος θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO το τρίτο τρίμηνο του 2021, ανοίγοντας τον δρόμο στον CEO της AWS, Andy Jassy.
Αναλυτές, όπως αναφέρει το Fordes, εκτιμούν ότι η μετοχή της Amazon μπορεί να φτάσει σε σημείο, κατά τα επόμενα χρόνια, να διαπραγματεύεται στα 3.993 δολάρια, από 3.474 δολ. ανά μετοχή σήμερα.
Η πανδημία ουσιαστικά βοήθησε τις μετοχές της Amazon σχεδόν να διπλασιαστούν από τις αρχές του προηγούμενου έτους, δημιουργώντας την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία των ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
- Ο Τσικίνιο είχε την πρώτη φάση του Ολυμπιακού (vid)
- Τα μηνύματα της 20χρονης με τον 14χρονο στον Χολαργό – Τι υποστηρίζει ένας από τους δράστες
- Καλύβια: Αυτά είναι τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο κλεμμένο ΙΧ – Κρατά το στόμα του κλειστό ο 37χρονος
- To σκάνδαλο Μογκερίνι «κατάπιε» την ευρωπαϊκή συμφωνία κατά της διαφθοράς
- O Γ.Γ. της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής για την πιθανή ημερομηνία έναρξης του ΝΒΑ Europe
- Ούτε κρύο, ούτε χιλιόμετρα: «Ερυθρόλευκη» η εξέδρα και στην Αστάνα (pics)







