9 Απριλίου 2002 : Όταν ο Παναθηναϊκός άγγιξε τα ημιτελικά του Champions League
Μόλις λίγα εκατοστά πριν από την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είχε βρεθεί ο Παναθηναϊκός σαν σήμερα το 2002
Η μέρα που… τρόμαξε ολόκληρη η Βαρκελώνη.
Ο Παναθηναϊκός, την 9η Απριλίου 2002, είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να πάρει εκείνος την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.
Αλλά αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα μετά την ήττα του με σκορ 3-1 (1-0 είχαν νικήσει οι Πράσινοι στο πρώτο ματς της Λεωφόρου).
Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και το ξεκίνημά του στον αγώνα ήταν ονειρεμένο: 1-0 με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου με καταπληκτικό σουτ από μακριά και οι Καταλανοί πλέον ήθελαν 3 γκολ για να περάσουν εκείνοι στην επόμενη φάση.
Και τα βρήκαν.
Δύο γκολ του Λουίς Ενρίκε (σημερινού προπονητή της Εθνικής Ισπανίας) και ένα του Χαβιέρ Σαβιόλα (που έχει παίξει μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό) έδωσαν σκορ πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα (3-1).
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πίεσε αρκετά την αντίπαλη άμυνα και ο Βλάοβιτς έχασε την ευκαιρία του… αιώνα για να στείλει την ελληνική ομάδα στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα ο κροάτης άσος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι της Μπαρτσελόνα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου
- Τουρκία: Διέγραψαν μήνυμα με την αναβολή επίσκεψης Ερντογάν στα ΗΑΕ λόγω «προβλήματος υγείας» του Αλ Ναχιάν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 13ωρο από σήμερα
- ΗΠΑ: Το FBI ανέκτησε DNA από γάντι που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της απαχθείσας Νάνσι Γκάθρι
- Χάρης Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Ρούμπιο: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια «ισχυρή Ευρώπη»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.02.2026]

