Η κρίση των εμπορευματοκιβωτίων φέρνει κρίση και στο…χαρτί υγείας
Οι αλυσίδες παροχής εμπορευμάτων έχουν ελλείψεις συντονισμού λόγω της πανδημίας
Ο κόσμος πραγματικά δε χρειάζεται περισσότερα προβλήματα με το χαρτί υγείας. Δυστυχώς, όμως, ο μεγαλύτερος παραγωγός χαρτοπολτού – η πρώτη ύλη για προϊόντα συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού μπάνιου – προειδοποιεί ότι η παγκόσμια κρίση στα εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς θα μπορούσε να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα προσφοράς.
Αλλαγές στις ναυτιλιακές μεταφορές
Η Suzano SA αποστέλλει κυρίως τον χαρτοπολτό της σε φορτηγά πλοία. Με την αύξηση της ζήτησης για πλοία που μεταφέρουν δοχεία από χάλυβα με ραβδώσεις, έρχονται πιθανόν καθυστερήσεις στις αποστολές της εταιρείας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Walter Schalka σε συνέντευξή του.
Φυσικά, αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η ζήτηση για χαρτί οικιακής χρήσης έχει αυξηθεί και οι καταναλωτές έχουν μαζέψει αποθέματα λόγω του πανικού που προκάλεσε η πανδημία.
Ο Schalka ανησυχεί ότι τα προβλήματα της ναυτιλίας θα χειροτερεύσουν. Σημαντικές αναταραχές στο εμπόριο χαρτοπολτού θα μπορούσαν τελικά να επηρεάσουν την προμήθεια χαρτιού υγείας εάν οι παραγωγοί δε διαθέτουν άφθονα αποθέματα.
Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται για τα φορτηγά πλοία, τα πλοία μικρού φορτίου προσδένονται στους τερματικούς σταθμούς της εταιρείας λιγότερο συχνά από το συνηθισμένο.
Πληθωρισμός
Η Βραζιλία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής χαρτοπολτού στον κόσμο και η Suzano αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων προμηθειών χαρτοπολτού, από τον τύπο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χαρτιού τουαλέτας.
Η διαταραχή της αγοράς φορτίου καταστρέφει το παγκόσμιο εμπόριο, ιδίως για τα τρόφιμα και τα γεωργικά προϊόντα. Η κίνηση των λιμένων έχει μειωθεί, τα έξοδα μεταφοράς έχουν αυξηθεί και οι παραδόσεις έχουν επιβραδυνθεί.
Σύμφωνα με το Βloomberg, η κρίση των εμπορευματοκιβωτίων, που προκλήθηκε από την τεράστια ζήτηση από την Κίνα, συνεχίζεται εδώ και μήνες. Ωστόσο, η προειδοποίηση της Suzano είναι από τα πρώτα σημαντικά σημάδια που δείχνουν τη διαρροή σε άλλες ναυτιλιακές αγορές. Εάν η συμπίεση συνεχίσει να αυξάνει το κόστος μεταφοράς, αυξάνει επίσης το φάσμα του επιταχυνόμενου πληθωρισμού.
- Το εντυπωσιακό γκολ του Μασούρα κόντρα στην Αλ Χαζέμ (vid)
- Το 24ωρο του Μπραντ Πιτ στην Αθήνα: Από την αποθέωση στην πλατεία Κοτζιά στα γυρίσματα στο δημαρχείο
- Ο Μπάμπης Κωστούλας συναντήθηκε με τον Μπαρτζώκα (pic)
- Κόρινθος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα κοντά στο λιμάνι
- Προβλέψεις σοκ για το πετρέλαιο – Μια ανάσα από τα 100 δολ.
- Ηράκλειο: Εργάτης έπεσε από ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – Νοσηλεύεται στο «Βενιζέλειο»





