Εξαδάκτυλος: Το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για μάχη μακράς διάρκειας – Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό
Εξαδάκτυλος: Το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για μάχη μακράς διάρκειας – Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό
«Καμπανάκι» για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης, το ΕΣΥ θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο η μάχη με τον κοροναϊό να είναι μακράς διαρκείας.
Όπως εξήγησε, πρόκειται για το δύσκολο σενάριο. «Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας. Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που καθημερινά εκπλήσσει δυσάρεστα, πως και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του και επικαλέστηκε τις αξιόπιστες προβλέψεις βάσει μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.
Τι είπε για το lockdown
Για τις αρχικές προβλέψεις ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, είπε ότι δεν είμαστε πια σε αυτό το σημείο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η προοπτική του να κάνουμε ένα Πάσχα τέτοιο που να γεμίσει τις ψυχές μας, δεν έχει χαθεί οριστικά. Σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος δραστηριοτήτων, τόνισε ότι ενδεχομένως και να γίνει κάποια σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, ωστόσο η δική του εισήγηση θα είναι ότι «δεν πρέπει να αυξηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας».
- Greek Labor Union Chief Probed Over Alleged €73M Embezzlement
- Ο Άρης και οι πιθανότητες για την 5άδα – Το πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου

