«Βόμβες» Μπορέλ κατά Τουρκίας για την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης
Η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.
Η απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος τα ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
Η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.
Παράλληλα, σημειώνει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ηγεσία και να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όχι για να υποχωρήσουμε. Γι ‘αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά απογοήτευση και δεν κατανοούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από αυτήν τη σύμβαση που φέρει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης».
« Αυτή η απόφαση κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στην Τουρκία. Στέλνει επίσης ένα επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» τονίζει.
Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, παροτρύνει την Τουρκία να αντιστρέψει την απόφασή της εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Τουρκία θα συμμετάσχει σύντομα ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών, ένα θεμελιώδες στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ασφάλειας και της ισότητας τον 21ο αιώνα».
- Τσιτσιπάς: «Μετά το US Open δεν μπορούσα να περπατήσω για δύο ημέρες – Σκέφτηκα να σταματήσω»
- Συλλυπητήρια Τασούλα στο πρόεδρο της Ελβετίας για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά
- Ελβετία: Από «κερί-βεγγαλικό» ξεκίνησε η φωτιά – Η παραλίγο τραγωδία με τον ίδιο τρόπο σε μπαρ στο Παγκράτι
- Μπριζίτ Μπαρντό: Η Vogue «σταύρωσε» την ακροδεξιά ντίβα – Μοχθηρός πόλεμος για την «woke επιδημία»
- Κραν Μοντανά: 47 οι νεκροί, 100 οι τραυματίες – Νέα σοκαριστικά βίντεο
- Ο Γκρεγκ Έιμπελ στη σκιά του Γουόρεν Μπάφετ – Νέος CEO στην Berkshire Hathaway



